Vrijwilligers lopen gillend weg

Hoe fout kan je het doen, als de vrijwilligers, die in deze tijd van personeelstekorten, massaal en gillend bij je weg lopen. Dan moet er toch wel iets structureels fout zijn in je instelling.

Ik ben bewoner van de instelling Nijeveld (Rotterdam Ommoord) en ben geattendeerd op deze website omdat er meer bewoners hun beklag doen en vertellen hoe hopeloos het hier geworden is, dan doe ik het ook maar. In de hoop dat er nog iets verbeterd. Aangezien het leven in deze instelling al niet zo geweldig was, is het er de laatste maanden zeker niet op vooruit gegaan.

De zorg is werkelijk om te huilen. Dit is ook mede door het personeels tekort, maar dat wordt een beetje te veel gezegd en naar mijn mening ook wel eens misbruikt. De gang van zaken in het restaurant is niet meer bij te houden en na het vragen van een verklaring waarom de rekening zo hoog is wordt er letterlijk gezegd dat je niet moet zeiken. En na een beetje aandringen wordt de rekening gehalveerd met de melding dat dit niet aan de grote klok gehangen hoeft te worden.

Vrijwilligers

De vaste activiteitenbegeleiders, waar ik geen kwaad woord over wilt zeggen, omdat zij gewoon hun best doen en ook niet blij zijn met de huidige gang van zaken. Zo is het aantal vrijwilligers aardig uitgedund. Dit is niet zo vreemd, als je niet serieus genomen wordt en je constant misbruikt voelt. Daarom zijn er laatst dan ook een aardig ploegje vrijwilligers weggelopen. De werkelijke reden krijgen wij natuurlijk niet te horen maar het zal niet wezen omdat het allemaal zo lekker gaat bij Laurens Nijeveld.vrijwilligers bij Laurens-Nijeveld

Ik zelf kan nog wel een heel klein beetje uit de voeten maar er zijn een hoop medebewoners die nu op de kamer moeten blijven zitten. Want de nieuwe lichting vrijwilligers (2 stuks) mogen geen rolstoel duwen, omdat ze een hernia hebben gehad……..pfffffff

(Update) Deze vrijwiligers zijn inmiddels ook al weer weggelopen,
oh, oh, oh, wat gaat het toch goed bij Huize Nijeveld

Ik wil hier weg!

Ik ben de enige niet, die het hier niet meer naar z’n zin heeft, ik wil hier weg. Hoe ik dat ga doen weet ik niet. Mijn kinderen wil ik hiermee niet belasten, zei weten trouwens ook niet van mijn problemen hier. Daar krijg je alleen maar meer problemen mee, dat heb ik wel gezien bij andere bewoners. Nee ik denk dat ik gedoemd ben tot mijn dood hier te blijven.
Dan hoop ik dat dat niet zo lang meer duurt.

 

 

De bron van deze brief wilt begrijpelijkerwijs anoniem blijven.
One Comment