Nijeveld? Hele slechte ervaringen……….

Ik las de recensie over Huize Nijeveld (van stichting Laurens) in Rotterdam-Ommoord op deze site. Mij bekroop een unheimlich gevoel en toch ook een misplaatste blijheid, dat ik niet de enige ben met slechte ervaringen in Huize Nijeveld. Aangezien ik ook pas geleden problemen heb ondervonden over, de werkwijze, verzorging en de onbeschofte bejegening van mijn vader, wil ik toch ook mijn review plaatsen.

De werkwijze van huize Nijeveld is echt bizar te noemen en zou daarom iedereen afraden om daar z’n geliefden en/of naasten te plaatsen. Mijn ouders woonde, vanwege de ziekte van mijn vader, gescheiden. Vader op de 4e verdieping in de verzorging en moeder woont op de 6e etage. Door alle consternatie is mijn vader nu gelukkig overgeplaatst naar een andere instelling en gaat hij prima vooruit.

Waardoor ik problemen kreeg

Waardoor ik problemen kreeg in huize Nijeveld was een opstapeling van gebeurtenissen die echt niet door de beugel konden.

  • Een hele slechte verzorging.
  • Geen aandacht voor mijn vader. Mijn vader heeft een paar uur, na een val, op de grond moeten blijven liggen omdat er heel weinig controle was
  • Er verdwenen dikwijls eigendommen, (door het personeel)
  • Moest zelf de medicatie verzorgen, (kon dit niet aan het personeel overlaten)
  • Familie leden worden tegen elkaar uitgespeeld

Een gevoel van betrokkenheid is er niet, je mag niks zeggen, gewoon je mond houden. Er is geen redelijk gesprek te voeren met  de directie nog met het personeel. Ik kreeg ook de politie (in de woning van mijn moeder) op visite. Ik geloof niet dat dit zo bevordelijk is in een verzorgingshuis. Maar het is daar de gewoonste zaak van de wereld. Na een beetje navraag, is gebleken dat het aantal keren dat de politie in huize Nijeveld, het laatste half jaar, niet op één hand te tellen is. Door dat ik voor mijn vader bent opgekomen, wordt mijn moeder nu boos aangekeken. Het gaat in deze instelling niet om de mensen. fouten worden niet toegegeven en worden regelrecht in de doofpot gestopt

Laat ook die andere mensen niet stikken

Ik hoop dat door deze reviews de beerput opengetrokken wordt en er een verbetering komt voor de mensen die er nog zitten. En hoop dat ook andere mensen die problemen hebben met deze instelling ook iets ondernemen of op z’n minst hun klachten bij het “Landelijk Meldpunt Zorg” of Zorg Kantoor Rotterdam neer te leggen

Ik kan met goed fatsoen deze instelling geen cijfer geven, dus het wordt een grote nul.

TF

One Comment