Mijn moeder heeft Zorginstelling “Huize Nijeveld” niet verdiend

IK WIL IEDEREEN MET NADRUK WAARSCHUWEN VOOR HUIZE NIJEVELD.

Kijk liever wat verder, ga niet op uw eerste indruk af, u krijgt er verschrikkelijk veel spijt van. Mijn moeder heb ik ook, te snel op de eerste indruk, in deze instelling geplaatst en heb daar slapeloze nachten en een heel groot schuldgevoel aan overgehouden. Wat ik, in nog geen anderhalf jaar heeft meegemaakt in Huize Nijeveld, is een opstapeling van problemen, fouten en strafbare feiten. Waar weinig mensen over willen praten, uit angst voor gevolgen van het management van deze instelling

Dit zijn een aantal van mijn ervaringen:

Het fout uitgeven van medicijnen waardoor mijn moeder medicijnen kreeg die zei beslist niet mocht hebben en daardoor nooit meer kon lopen. Als je hier het management op aanspreekt krijg je lachend het antwoord; “Als u niet tevreden bent neemt u uw moeder toch mee naar een andere instelling”.Dit geeft dan ook direct de mentaliteit en werkwijze van deze instelling weer.

Mijn moeder is afhankelijk van een rolstoel en kan niet zelf naar de toilet. Om dan met een blaasontsteking en dubbel aantal plas tabletten één keer meer naar de toilet te willen moet ze hemel en aarde bewegen. En dat is niet omdat er geen personeel is maar omdat de dames met z’n vijven (van verschillende afdelingen) koffie willen drinken en het niet gezellig vinden om dit in twee ploegen te doen.

Personeel met lange vingers

Structureel steelt het personeel van de bewoners (uiteraard niet al het personeel). Dat begint met etenswaren, voor hun eigen avondeten, tot juwelen en andere waardevolle spullen. Dit is ook de ervaring van meerdere bewoners. Het management is hier van op de hoogte maar weet dit, op een slinkse wijze, onder de pet te houden. Je gaat ook niet voor de vermissing van een blik soep, brood en een pak hagelslag naar de politie. En als er iets van waarde weg is, kan je het ook heel slecht bewijzen. Maar dat betekend niet dat je het niet mag melden.

Het personeel wat wel goed hun werk doet en betrokken is, is op één hand tellen. Dit personeel haalt helaas het cijfer niet omhoog, omdat juist een deel uit deze groep ook bezig is om een andere werkgever te zoeken. De vrijwilligers zijn gigantisch en zeer betrokken met alle bewoners, echt perfect. Maar die zijn niet in dienst, mogen niets veranderen en hebben zeker geen spreekrecht.

Spijt

Ik weet het, ik heb ze veel te lang het voordeel van de twijfel gegeven, tegen beter weten in. Ben uiteindelijk gaan zoeken naar een betere zorginstelling voor mijn moeder, want “Huize Nijeveld” heeft ze zeker niet verdiend. Er is overal wel wat dat weet ik, maar door (nu wel) wat beter te gaan kijken en verhalen van andere familie leden van bewoners aan te horen, ben ik tot de conclusie gekomen dat er in “Huize Nijeveld” heel veel mis is en ernstige dingen gebeuren. Waar ik andere voor wil waarschuwen. Mede omdat het nog een keer verhuizen, van dit soort bewoners, zeer schadelijk kan zijn voor hun gezondheid. Jij als familie weet dat het fout is maar laat ze dan toch zitten, en knijp dan een oogje dicht. Daarom is het beter om u, misschien wat langer en beter, te oriënteren naar een betere zorginstelling.”

Deze review kon ik niet plaatsen bij ZorgkaartNederland. Het enige wat me nog te doen stond was “Landelijk Meldpunt Zorg”, over deze zorgwekkende werkwijze, waarschuwen.

  • Afspraken: 1
  • Verpleging: 1
  • Omgang medewerkers: 1
  • Kwaliteit van leven: 1
  • Luisteren: 1
  • Accommodatie: 6
  • Gemiddeld cijfer: 1.8
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *